Riitta numerolla 160!

Olen 41-vuotias neljännen kauden valtuutettu, Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, SDP:n kansanedustaja ja kahden kouluikäisen lapsen äiti. Asun perheeni kanssa Palokassa, Touruvuoren kupeessa.

Olen koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri ja syntyperäinen jyväskyläläinen. Ennen kansanedustajuutta työskentelin työllisyydenhoidon kentällä erityistä tukea tarvitsevien parissa. Minulle tärkeää on lasten ja nuorten hyvinvointi ja perheiden tukeminen, koulutus, turvallinen vanhuus, monipuoliset liikunta- ja kulttuuripalvelut, kaupungin elinvoiman kehittäminen ja työllisyydenhoito sekä ympäristöön liittyvät kysymykset.

Erittäin lähellä sydäntäni ovat aina olleet haavoittuvassa asemassa olevat ja erityistä tukea tarvitsevat kuntalaiset. On tärkeä huolehtia siitä, että pidämme kaikki mukana niin, että jokaisella meistä on mahdollisuus elää tasapainoista, tervettä ja onnellista elämää. Inhimillisyys ja yhdenvertaisuus ovat arvoja, joiden tulee näkyä myös käytännön päätöksenteossa.

Vuosien aikana kokemus on tuonut mukanaan malttia. Politiikka on kestävyyslaji, jossa muutoksia saadaan aikaiseksi vain yhdessä ja yhteistyöllä. Omista arvoista ja tärkeistä tavoitteita ei tule päästää irti. Vastuullinen päätöksenteko, kaupungin kehittäminen ja kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen kestävällä tavalla edellyttää kuitenkin pitkäjänteistä, puoluerajat ylittävää, rakentavaa yhteistyötä.

Politiikassa on kyse yhteisen hyvän edestä tehtävästä työstä ja mielestäni on tärkeää, että tuota työtä tehdään ihmisten arvostamalla tavalla. Haluan osaltani olla edistämässä avointa päätöksentekoa ja toimintakulttuuria, jossa jokainen tulee kuulluksi ja kohdelluksi asiallisella ja kunnioittavalla tavalla.

Rakennetaan Jyväskylää järjellä ja sydämellä!