SDP:n Mäkinen iloitsee merkittävästä helpotuksesta kotihoitoon

Tiedote 12.2.2020

SDP:n kansanedustaja Riitta Mäkinen iloitsee pääministeri Sanna Marinin hallituksen esityksestä tieliikennelain muuttamiseksi kotihoidon pysäköinnin osalta. Mäkinen pitää muutosta merkittävänä helpotuksena yhteiskunnan apua tarvitseville ja heitä hoitaville kotihoidon työntekijöille. 

 ”Tämä on merkittävä asia. SDP:n johtaman hallituksen esitys on kauan kaivattu parannus kotihoidon kentällä työskentelevien ihmisten arkeen. Samalla myös kotihoitoa tarvitsevat ihmiset hyötyvät, kun asiakkaan luona vietetty aika pitenee.”

Etenkin kaupungeissa kaupungin työntekijöiden pysäköinnin järjestäminen on ollut ongelma jo pitkään. Kunnat ovat pyrkineet tilannetta helpottamaan, mutta kokonaisremontti vaatii lakimuutoksen. Nyt tämä tehdään.  

”Selkosuomeksi sanottuna tämä esitys tarkoittaa sitä, että kotihoidon työntekijä viettää vähemmän aikaa parkkipaikoilla ja enemmän aikaa asiakkaiden luona.”

Esityksen myötä kunnat voivat myöntää kotihoidon ja muiden kotipalveluiden työntekijöille erillisen pysäköintitunnuksen. Tällä tunnuksella saisi pysäköidä mm. maksullisella pysäköintipaikalla maksua suorittamatta, pihakadulla muuallakin kuin merkityllä pysäköintipaikalla sekä huoltoajo sallittu -lisäkiven vaikutusalueella.

”Kuten joka puolella Suomea tiedetään, kotihoidossa on jatkuva kiire. Jokainen säästetty minuutti on arvokas ja parannus kotihoidon asiakkaille. Toivottavasti kunnat tarttuvat tähän mahdollisuuteen. Kotiin tarjottavien palveluiden lisääntyessä on merkittävää, että aikaa ei kulu järjettömään parkkipaikkojen etsimiseen. Se on ollut suoraan pois hoivatyöstä”, Mäkinen toteaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s