SDP:n Mäkinen: Äänekosken uusi poliisilaitos parantaa koko pohjoisen Keski-Suomen turvallisuutta

Tiedote 18.10.2019

Puolustusvaliokunnan jäsen Riitta Mäkinen iloitsee uuden poliisiaseman rakentamisesta Äänekoskelle. Valtioneuvosto päätti uudesta poliisitalo- hankkeesta tällä viikolla Poliisihallituksen ja sisäministeriön esityksen mukaisesti. Noin 40 henkilön täyden palvelun aseman yhteyteen rakentuu myös poliisivankila. Hanke on erittäin tärkeä koko pohjoisen Keski-Suomen kuntalaisten turvallisuudelle.

”Tämä on hieno  ja odotettu uutinen. Kansalaisten turvallisuus on heikentynyt merkittävästi harvaan asutuilla seuduilla. Perusoikeudesta turvallisuuteen on pidettävä tiukasti kiinni. Äänekoskella ei ole ollut täyden palvelun asemaa moneen vuoteen ja tilanne on vaikeuttanut poliisityötä myös Jyväskylässä. Äänekosken ja Saarijärvi-Viitasaaren seudulla asuu lähes 51 000 ihmistä. Sisä-Suomen poliisilaitoksen kapasiteetti toimia koko alueellaan ei ole ollut riittävä. Nyt tulossa on sekä tarvittavat tilat ja vahvistusta poliisivoimiin”, Mäkinen iloitsee.

Äänekosken uusi poliisiasema on malliesimerkki uudesta tavasta toteuttaa perinteisesti raskaita ja kalliita uudisrakennuksia. Rakentuvat tilat ovat moderneja, turvallisia, toimivia ja kustannustehokkaita. Tarkoituksena on saada Äänekoskella nyt pilotoitava tapa käyttöön myös muualla Suomessa. 

”Uusi poliisiasema valmistuu ensi vuoden lopulla. Esitän osaltani kiitokset Jyväskylän poliisilaitokselle heidän aktiivisuudestaan. Me keski-suomalaiset kansanedustajat saimme viime vuonna paljon arvokasta informaatiota, mikä auttoi asian eteenpäin viemistä valtiovarainministeriössä kiireellisellä aikataululla. Yhteistyössä on todella voimaa”, Mäkinen toteaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s